Nyheder
Nyheder

Åbne døre i Helsingør Domkirke

Skt. Olai Kirke i Helsingør åbner kirken og holder andagter hver dag for at kompensere for de mange aflyste aktiviteter.

Præst læser op af Bibelen ved alteret i Helsingør Domkirke

Alle hverdage kl. 12 vil der fremover være andagt i Helsingør Domkirke (Foto Susan Ejsing)

Fyraftensmøder og studiekredse, koncerter og babysalmesang kan ikke længere gennemføres på grund af den øgede smitterisiko. Men gudstjenester og andagter er stadig mulige, hvis man sørger for, at der er mindst 7,5 kvadratmeter pr. besøgende i kirken og to meter mellem dem.

Det har de taget konsekvensen af i Helsingør Domkirke, hvor der fremover vil være andagter i kirken hver dag hele ugen fra kl. 12. En præst vil være til stede, og organisten spiller. Der vil også være mulighed for at tale med præst.

Hver søndag vil der desuden være korte gudstjenester kl. 10 og 16.30.

Desuden er domkirken hver dag åben for andagtssøgende mellem 10 og 14. Når der ikke er gudstjenester og andagter, kan der være op til fem personer ad gangen.

”Man bliver jo let ensom, når man arbejder hjemme uden kolleger,” siger domprovst Steffen Ravn Jørgensen. ”Og i Domkirken, det ældste fælles hus i vores sogne, har folk i mange hundrede år kunne hente trøst og opbyggende ord under epidemierne. Det vil vi gerne holde fast i.”