Orienteringsmøde
Datoen for orienteringsmødet er den 14. maj og skal være annonceret senest 3 uger før. Læs mere om dagsorden og planlægning her:
Orienteringsmøde 14. maj
Orienteringsmødet skal være annonceret med tid og sted senest 3 uger før, dvs den 23. april.
Når I skal forberede orienteringsmødet skal I beslutte tidspunkt, sted og indhold. Det kan være en idé, at orienteringsmødet lægges i forsamlingshuset eller biblioteket for at vise en åbenhed i forhold til lokalsamfundet.
For at synliggøre mødet over for så bred en kreds af interesserede mødedeltagere som muligt, skal menighedsrådet som minimum bekendtgøre tid og sted både ved gudstjenester, på sognets hjemmeside og i de stedlige dagblade eller lokalaviser. Bekendtgørelsen i de stedlige dagblade og lokalaviser kan enten ske i trykte eller elektroniske udgaver.
Spørg provstiet, om der er en samlet annoncering.
Planlægning af mødet
- Hvad skal der siges?
- Hvad kan der yderligere fortælles om?
- Hvor skal det afholdes?
Dagsorden
På mødet skal der både orienteres om menighedsrådets arbejde i den forløbne funktionsperiode, om kommende opgaver og visioner og om rammerne for det forestående valg.
Mødet ledes af en dirigent, der vælges af mødedeltagerne.
Dagsorden for orienteringsmødet:
- Velkomst ved menighedsrådet
- Valg af dirigent
- Orientering om arbejdet i den forløbne funktionsperiode og orientering om det kommende menighedsråds opgaver.
- Visioner, ønsker og ideer til det kommende menighedsråd. Oplæg ved menighedsrådet og debat.
- Redegørelse for det seneste års regnskab samt det kommende års budget.
- Orientering om datoer og regler for opstilling og valgforsamling, og orientering om muligheden for at udløse afstemningsvalg.
- Oplysning om antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.
- Foreløbigt overblik over, hvem der eventuelt er interesserede i at stille op som kandidater og stedfortrædere på valgforsamlingen i september.
Når I fortæller, hvad arbejdet indebærer, fungerer det bedst, hvis I kan fortælle om noget, som I har været med til og som I er stolte af. Det gør arbejdet konkret. Og det viser hvilken forskel I og de kan være med til at gøre.
Hvis I kan klæde en eller to fra menighedsrådet på til at fortælle om deres egen motivation: ”Hvorfor er jeg i menighedsrådet?” og ”Hvad er jeg stolt af at have gjort/gøre?” kan det være fine oplæg til et orienteringsmøde.
Her kan du downloade powerpoint til orienteringsmødet.
MENIGHEDSRÅDSVALGET 2024
Landsforeningen af Menighedsråd har lavet uddybende tekster og materiale så man kommer godt fra start og i mål med valget.
Find det her: