Fortsæt til hovedindholdet
Liturgidebatten
Nyheder

Arrangementer i liturgidebatten

Her kan du se nogle af de arrangementer, der foregår i Helsingør Stift

Virtuel debataften om gudstjenesten

18.3. 2021: Læs et referat af debatarrangementet her


Tre gå hjem-møder i Gentofte, Rudersdal og Kgs. Lyngby, efteråret 2019

1. Om gudstjenesten: Tirsdag 24. september kl. 17-19 i Hellerup Kirkes sognegård (Margrethevej 7 B). Læs om arrangementer her: Gudstjenesten til eftersyn

2. Om dåb og nadver: Tirsdag 22. oktober kl. 17-19 i Lyngby Kirkes sognegård (Stades Krog 9, Lyngby)

3. Om frihed og fasthed: Torsdag 21. november kl. 17-19 i Holte Kirkes sognegård (Solbakken 56, Holte).  Læs om arrangementer her: Liturgidebat: Enshed eller fortrolighed?

Hvordan skal gudstjenesten være? Skal den være ens overalt – eller forskellig fra sted til sted? Skal noget være autoriseret, andet være frit? Skal ritualerne for dåb og nadver laves om? Skal musikken ændres? Hvem skal i det hele taget afgøre, hvad der skal laves om?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der er sættes til debat i folkekirken. Anledningen er biskoppernes rapporter om gudstjeneste, dåb/nadver og autorisation, som er udkommet i år.

Sognepræst Jørgen Demant har deltaget i arbejdet med at udarbejde rapporterne og vil hver gang give et kort oplæg til drøftelse.

Debatmøderne er arrangeret af provsterne i Gentofte, Rudersdal og Kgs. Lyngby. Tilmelding er ikke nødvendig. Der vil blive serveret kaffe/te/frugt.

29.10. 2019 kl. 19-22: Gudstjenestedebat i Vangede Sognegård

Arrangeret af teologisk konsulent Eva Holmegaard Larsen i samarbejde med distriktsforening Frederiksborg og distriktsforening Sydøst. Se invitationen her.