Udvalget for religionspædagogik
Gerontopædagogisk kursus 1. og 8. juni

GERONTOPÆDAGOGISK KURSUS 1. OG 8. JUNI

Den 1. og 8. juni afholder stiftets gerontopædagogiske konsulent Bodil Olesen kursus for præster, organister, kirkesangere og kirke- og kulturmedarbejdere. Kurserne går i dybden med det praktiske i forbindelse med plejehjemsgudstjenester og særligt tilrettelagte gudstjenester for mennesker med demenssygdom, og de afholdes i henholdsvis Frederikssund Kirkes sognegård og Lyngby Kirkes sognegård.

Præst foran mand i kørestol
Alterbord

Synes I også, at det kan være udfordrende at holde gudstjenester på sognets plejehjem? Så er der hjælp at hente på kurserne i plejehjemsgudstjenester og gudstjenester særligt tilrettelagt for mennesker med demenssygdom.

Tilmelding:

Meld dig til det første kursus, der afholdes d. 1. juni kl. 13–16 i Frederikssund sognegård, Kirkegade 7, 3600 Frederikssund, her.

Meld dig til det andet kursus, der afholdes onsdag d. 8. juni kl. 13-16 i Lyngby Kirkes sognegård, Stades Krog 9, 2800 Kongens Lyngby, her.

Kurserne er identiske.

Program:

Kl. 13.00

Velkomst og indledning ved Bodil Olesen.

Bodil Olesen fortæller om, hvordan man skaber en god kontakt til plejecentre, hvordan man inddrager frivillige og hvilke ressourcer, der kræves m.m.

Kl. 13.30–ca. 15

Hvordan skaber man en demensvenlig gudstjeneste – helt lavpraktisk?

Martin Valsted og Lillian Jordan Nielsen, som gennem mange år har udviklet et tæt samarbejde omkring særligt tilrettelagte gudstjenester for mennesker med demenssygdom på plejehjemmet og nu i eget kirkerum, vil fortælle om deres erfaringer og give eksempler på, hvordan vi med små ændringer kan imødekomme dem, der er ramt at demens eller af andre kognitive udfordringer. 

Martin Valsted er organist og har derudover spillet en lang række koncerter for mennesker med demenssygdom, bl.a. ved plejehjemmene i Guldborgsund Kommune. Lillian Jordan Nielsen er sognepræst og gerontopædagogisk konsulent i Roskilde Stift. Hun har mange års erfaring med særligt tilrettelagte gudstjenester for mennesker med demenssygdom og arbejdet med pårørende til demensramte. Begge arbejder i Skt. Jørgens kirke i Næstved og har sammen taget den to-årige gerontouddannelse på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, FUV.

15.00-15.15

Kaffe og sødt

15.15–15.45

Workshop om særligt tilrettelagte gudstjenester for mennesker med demenssygdom.

Vi arbejder med planer og ideer til andagter og gudstjenester på plejehjem og satser på at få en stak færdige planer med hjem.

15.45

Opsamling og tak for i dag.

 

Vi glæder os til at se jer! 

Venlig hilsen

Bodil Olesen, sognepræst ved Hornbæk kirke og gerontopædagogisk konsulent i Helsingør stift

Tel.: 49700035
Mail: boo@km.dk