Nyheder fra Bibelselskabet
Nyheder
Intet billede:

2020 – et år med en ny bibel

Allerede nu kan kirker og biblioteker blive inspireret til forårets programlægning, når Bibelselskabet lancerer digitalt univers.

Man har hørt det før: Bibelen er en all time bestseller og den er en hjørnesten i vores kultur. Men det er også en vanskelig bog, som kan være svær at få åbnet. Det forsøger Bibelselskabet at ændre på! Torsdag den 3. oktober lanceres Udforsk Bibelen i fællesskab – et digitalt univers, der byder på studiemateriale, foredragskatalog og inspiration til events. Her er det muligt at booke et foredrag til kirkehøjskolen og finde materiale til studiekredsen.

Besøg Udforsk Bibelen i fællesskab

”Mange har et ønske om at læse Bibelen, men kommer ikke rigtigt i gang. Nu er anledningen der, Bibelen 2020, som er en mundret og tilgængelig oversættelse. Nye læsere kan begynde her. Bibelselskabet vil gerne stimulere til, at man læser de bibelske tekster i fællesskab. Derfor har vi fået udviklet et materiale til fælles læsning i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og en håndfuld dygtige præster og teologer. De har også testet og afprøvet det i forskellige sammenhænge,” siger Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær i Bibelselskabet.

Materialet er delt i tre spor: Der er ”Bibelen for begyndere”, som er en form for ”bibel-tapas”, hvor man på en enkelt eller flere aftener kan få et indtryk af, hvad Bibelen er for en størrelse. ”Samtaler for livet” er oplæg til samtalesaloner, hvor der er fokus på eksistentielle og bibelske temaer, og endelig er der ”Hånd og ånd”, hvor kreativiteten sættes fri og hvor der bl.a. arbejdes med meditation.

”Flere undersøgelser peger på, at både børn og voksne læser færre bøger. Omvendt vokser antallet af læsekredse på biblioteker og andre steder, så folk vil altså gerne læse sammen. Vi vil gerne have folk til at give Bibelen en chance. Materialet er anlagt, så teksterne læses højt. Vi håber, det kan være med til at åbne Bibelen også for mennesker, der ellers synes, de har for travlt til at læse,” fortæller Birgitte Stoklund Larsen.

Udforsk Bibelen i fællesskab findes på www.bibelselskabet.dk/udforsk-bibelen-i-faellesskab

Pressekontakt:
Projektmedarbejder Simon Hansen
sh@bibelselskabet.dk   |   +45 53 36 86 64