Nyheder
Nyheder

Præst Lars Rosengaard fra Skovlunde er død

Lars Rosengaard blev 53 år og bliver begravet fredag den 21. juni.

Foto: Karsten Lundbeck Garne

 

Af Karsten Lundbeck Garne på vegne af præster og personalet ved Skovlunde Kirke

Det er med stor sorg, at vi har modtaget nyheden om, at sognepræst Lars Rosengaard sov stille ind 11. juni, kun 53 år gammel. Skovlunde har mistet en god præst, og vi i kirken har mistet både en god ven og god kollega.

Lars har siden 2011 været præst i Skovlunde Kirke. Her har han hos alle været utrolig vellidt både i menigheden og blandt Kirkens personale.

Før han blev præst havde Lars prøvet mange forskellige ting. Han var uddannet i bankverdenen, og arbejdede i den finansielle sektor i ti år. Han har haft eget firma, og så arbejdede han et år i Grønland. Først som 36-årig tog han den store beslutning, at han ville læse teologi for at blive præst i Folkekirken.

Og det blev i Skovlunde Kirke, Lars virkede som præst. Her nød vi godt af den erfaring, han havde fået med fra de forskellige ting, han havde prøvet i livet. Som præst løste Lars mange forskelligartede opgaver. Lige fra at lave og vedligeholde Skovlunde Kirkes hjemmeside til minikonfirmanderne, hvor han var en populær underviser.

Lars var et behageligt og meget pligtopfyldende menneske. Han passede sit arbejde samvittighedsfuldt, uanset hvad han lavede. Han var god at tale med, og bag hans stille ydre gemte der sig en mand med masser af humor.

Lars efterlader sig sin hustru, Charlotte, som vi alle tænker på i denne stund. Vi savner Lars utrolig meget.

Begravelsen finder sted i Skovlunde Kirke fredag den 21. juni kl. 13.00.

Æret være Lars Rosengaards minde.