Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Netværk for sorggruppeledere styrker fagligt og socialt fællesskab

To gange om året mødes sorggruppeledere fra Helsingør Stift i Christianskirken i Lyngby for at høre oplæg og udveksle erfaringer. Netværksmøderne er åbne for alle sorggruppeledere i stiftet.

Sorggruppeledere i møde

”Det er ligegyldigt, om man er præst, kirke- og kulturmedarbejder, kordegn eller frivillig. Du er velkommen, og vi vil meget gerne give sparring, hvis du overvejer at oprette en sorggruppe,” siger tovholder Catherine Murphy. Foto: Thyge Enevoldsen.

Af Steen Toft Winther

Når ledere for sorggrupper i Helsingør Stift mødes, deler de erfaringer og inspirerer hinanden.

Det siger Catherine Murphy, der er tovholder for netværket og formidlingsmedarbejder i Christianskirken, hvor sorggruppeledere fra stiftet holder møderne.

”Vi er ca. 15-20 sorggruppeledere, der mødes, og vi indleder med et oplæg om et emne, der har relation til sorg. Efterfølgende er der en runde, hvor alle fortæller om, hvad der pt. optager dem. Her er der mulighed for at give gode råd og få luftet sine oplevelser og udfordringer,” siger Catherine Murphy.

Netværksmøderne varer ca. 3 timer og de mødes to gange årligt.

Luft under vingerne

Stiftets diakonikonsulent Thyge Enevoldsen er facilitator for møderne, og han mener, at netværket styrker både det kollegiale og faglige fællesskab:

”Den indbyrdes sparring mellem sorggruppelederne gør en positiv forskel og giver mere faglighed, frimodighed og luft under vingerne for de enkelte. Vi kan også mærke, at sparringsmøderne bliver værdsat og prioriteret,” siger han.

Man kan godt føle sig lidt alene, hvis man har ansvaret for en sorggruppe og ikke har nogen at sparre med, fortæller Catherine Murphy. Derfor håber hun, at flere sorggruppeledere i stiftet vil melde sig til netværket og deltage i møderne:

”Det er ligegyldigt, om man er præst, kirke- og kulturmedarbejder, kordegn eller frivillig. Du er velkommen, og vi vil meget gerne give sparring, hvis du overvejer at oprette en sorggruppe.” 

Sideløbende med sorggruppeledernetværket eksisterer også et supervisionsnetværk, hvor sorgledere mødes oftere, ca. 6 gange årligt, sammen med supervisor og præst Pia Sundbøll. Deltagelse i supervisionsnetværket finansieres af Helsingør Stift.

Sådan kommer du med

Hvis du er sorggruppeleder eller har tanker om at oprette en sorggruppe og ønsker at deltage i netværkerne, kontakt da Catherine Murphy på:

Mail: catherine@christianskirken-lyngby.dk, tlf.: 4520 1393

Næste netværksmøde er torsdag den 30. maj kl.10.30 – 13.30 i Christianskirken i Lyngby.

Tilmeld dig til Helsingør Stifts sorgkonference her. Tilmeldingsfrist er den 9. februar.