Nyheder
Nyheder

Kingos skygge er forestilling for fuld musik

I kirkeforestillingen Kingos skygge bliver man introduceret til Kingos poesi og salmer. Samtidig er det en fortælling om, hvad det vil sige at være menneske, at stå ved sin historie, og vigtigst: at tage livet på sig i medgang og modgang. Den er skrevet af dramatiker Julie Glargaard og sættes op af egnsteatret i Frederikssund, Parkteatret i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste.

Foto: Cæciliie Philipa

I dag prøver mange mennesker at leve det perfekte liv. Gamle Kingo vidste at sorger og glæder går side om side. Vores forestilling for de 9-12 er et forsøg på at fortælle, du ikke behøver at være perfekt, dit liv behøver ikke at være perfekt. Livet kan godt være godt, selvom alt ikke er godt hele tiden. Samtidig fører vi børnene ind i musikken og lyrikken fra den tid. Komponist og organist Mads Granum har arrangeret de gamle salmemelodier så de får et nutidigt præg. 

Engang i 1600-tallet bliver en ung pige gravid. Faderen er sandsynligvis den, på daværende tidspunkt, kun 16-årige Thomas Kingo. Uventet sendes Kingo på latinskole, og bliver senere en magtfuld biskop og berømt salmedigter. Men hvad skete der med den gravide pige og barnet? Ingen ved det. Derfor får hun, datteren, en stemme i forestillingen Kingos Skygge. Mon hendes fars lyrik kan give hende nogle svar på godt og ondt?

I forestillingen Kingos skygge følger man Kingos uægte datter Selma, der kun kender sin far gennem sin mors modstridende og få fortællinger om ham, og ikke mindst hans salmer. Selma har altid følt sig lidt halv, som en skygge af sig selv, så da hun en dag finder ud af, at Kingo kommer til byens kirke for at prædike, sniger hun sig ud, for at møde ham. Da hun ankommer til kirken, er manden bag orglet, som hun først tror er Thomas Kingo, i virkeligheden en helt anden.

Kingos skygge er en familieforestilling. Den egner sig især for de 9-13 årige og for minikonfirmander og konfirmander. En fortælling om at finde sig selv og at blive et helt menneske.

I det tilhørende undervisningsmateriale, som er lavet af Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikssund Provsti, arbejder eleverne inden og efter forestillingen i klassen med to udvalgte salmer, Kingos biografi samt danskfaglige elementer som genrer og metaforer.

Praktisk: 

Premiere den 4. september med turné t.o.m. den 2. oktober 2022

 

Turnéperiode i efteråret 2023

den 23. oktober t.o.m. den 22. november 

Holdet bag Kingos skygge 

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard 
Instruktør: Mette Ovesen                        
Skuespillere: Ida Nørfelt Lund og Ole Håndsbæk Christensen 
Dramaturg: Anja Ohlsen 
Kostumier: Jeannet Alting 
Musikarrangør: Mads Granum 
Produktionsleder og rekvisitør: Sebastian Just

Læs mere om Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikssund her

Læs mere om Parkteatret og Kingos skygge her
 

Kom med til præsentationsforestilling af Kingos skygge
 

Torsdag d. 22. september kl. 13.00 kan man komme til en præsentationsforestilling af Kingos skygge i Islebjerg Kirke i Frederikssund.

 

Forestillingen er fuld af musik og egner sig for alle over 9 år, og er særdeles velegnet for 3.-6. klasse, minikonfirmander, konfirmander samt et blandet publikum med børn og voksne.  

 

Program: 

Kl. 12.30-12.55 Ankomst og frugt 
Kl. 13.00-13.50 Teaterforestillingen Kingos skygge 
kl. 13.50-14.00 Kort pause med kaffe 
kl. 14.00-14.30 Spørgsmål til instruktør Mette Ovesen, medvirkende Ida Nørfelt Lund og Ole Håndsbæk, samt præsentation af undervisningsmateriale udarbejdet af konsulent Christina A. Olsen fra Børn og Engle, Folkekirkens Skoletjeneste Frederikssund Provsti.

 

Islebjerg Kirke ligger 15 min. gang fra Frederikssund station. Du kan også  
tage cyklen og være der på 7 min - og den må endda komme med i toget. Vil du hellere tage bussen så kører der flere fra stationen der stopper 3 min. gang fra kirken. 

 

Tilmelding efter først-til-mølle princippet til teater@parkteatret.dk inden den 19. september.

 

Islebjerg Kirke, Ansgarvej 2, 3600 Frederikssund