Nyheder
Nyheder

Hvad er meningen med den der oblat?

Et projekt mellem tre kirker i Nordsjælland vil åbne dørene ind til kirken og vise de lokale, at den er et rum for fælleskab og løbende samtale om tilværelsen.

Arrangementet Åbne døre, som kirkerne i Rungsted, Kokkedal og Hørsholm holder den 29. september, afsluttes med en koncert med Anne Dorte Michelsen.

Af Malene Bjerre

Hvordan smager en oblat? Hvorfor ser orglet ud, som det gør, må man klage til Gud, og hvordan kan historierne fra Bibelen sige noget om vores afhængighed af vin eller kærlighed? 

Det er nogle af de spørgsmål, folk fra Hørsholm og omegn kan få svar på, når kirkerne i Kokkedal, Rungsted og Hørsholm lørdag den 29. september slår dørene op. 

Kirkedøren åbnes helt konkret ved, at de tre kirker byder på værksteder med foredrag, workshops, stillegudstjeneste, quiz og salmesang og lader busser køre rundt mellem kirkerne hvert kvarter, så man kan få en smagsprøve på det hele.

Men formålet er også at åbne ind til kirken i en mere grundlæggende forstand. For hvad går det, der foregår i kirken, egentlig ud på, og ”Hvad er der i det for mig?”, som et spørgsmål i oplægget til en af samtalerne lyder.

Hverdagens højskole

Le Klint, der er sognepræst i Hørsholm Kirke, glæder sig til dagen. ”Vi bliver tit spurgt, hvad der sker i kirken ud over højmessen søndag formiddag. Og der foregår jo simpelthen så meget. Det er vigtigt, at vi får det vist frem og inviteret folk indenfor,” siger hun.

Der er et tæt samarbejde mellem de tre kirker til hverdag, og det er netop den lokale forankring, der giver arrangementet mening, siger hun. ”Jeg ser os som en slags hverdagens højskole,” forklarer hun. ”Vi arrangerer filmforevisninger, koncerter og forfattermøder, og det er jo ikke, fordi jeg som præst er ekspert i det. Men jeg kan skabe rammerne for en fælles samtale om stort og småt i vores alle sammens liv og vise, at kristendommen har et perspektiv på det.” 

Ikke bange for noget

Samtidig med at Le Klint glæder sig, er hun også spændt på logistikken med busserne, der kører i rutefart mellem kirkerne. ”Det er Jens Taarnskov, der er medlem af menighedsrådet i Rungsted, der har fået ideen,” fortæller hun. ”Han er fra erhvervslivet, så han er ikke bange for noget. Og det er måske lige det, der skal til for at gøre det let for folk at deltage.” 

Dagen indledes med en fælles gudstjeneste kl. 10 i Hørsholm Kirke. Derefter har de tre kirker hver sit værkstedsprogram, som deltagerne kan plukke i, indtil kl. 15.30, hvor Anne Dorte Michelsen slutter af med en koncert i Hørsholm Kirke.

Læs mere her.