Nyheder
Nyheder

Gratis rundvisning i Vor Frue Kloster

Hele sommeren viser frivillige værter rundt i Sct. Mariæ Kirke og Vor Frue Kloster, hvor biskoppen i Helsingør og stiftsadministrationen holder til.

Fratergården i Vor Frue Kloster, Helsingør

Fratergården i Vor Frue Kloster (foto: Sille Arendt)

I 1430 gav Erik af Pommern karmelitermunke lov til at opføre en kirke og et kloster midt i Helsingør. Det første byggeri brændte dog ned i 1450, og det nuværende klosterkompleks stod færdigt omkring år 1500.

I dag, godt 500 år senere, er Karmeliterklosteret - eller Vor Frue Kloster, som det også hedder, åbent for alle der har lyst til at besøge et af Nordeuropas bedst bevarede klostre.

Oplev de stemningsfyldte fratergange og den smukke fratergård, og se Lazarussalen, munkenes gamle spisesal, i nordfløjen.

Besøg også Laxmandssalen, der ligger i klosterets østfløj. Salen er et meget smukt senmiddelalderligt rum med sin helt egen stemning.

Frivillige værter fra Sct. Mariæ Kirke vil på deres vagter i sommersæsonen (1. juli - 15. september) kunne fortælle besøgende i kirke- og kloster om stedets historie, mens de viser kirken og udvalgte lokaler i klosteret frem på gratis mini-omvisninger.

Værterne finder du i klosteret - som regel fra 13.00-15.00 torsdag til søndag. Se specifikke datoer og tidspunkter her.