Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Det vidste du ikke om stiftets nye kommunikations-konsulent

NYT OM NAVNE: Benjamin Birk Christophersen er flittig kirkegænger, far og fra Falster. Og så sørger han altid for, at der ligger en pakke LEGO under juletræet. Lær stiftets nye kommunikationskonsulent bedre at kende her.

Benjamin Birk Christophersen er ny kommunikationskonsulent i Helsingør Stift.

"For mig er det naturligt at have min tro, og jeg har heldigvis mange gode bekendtskaber i kirken," siger stiftets nye kommunikationskonsulent Benjamin Birk Christophersen. Foto: Sille Arendt.

Af Steen Toft Winther

Den 7. november fik stiftets lille kommunikationsafdelingen et nyt medlem. Han hedder Benjamin Birk Christophersen og har en bachelor i religionsvidenskab med en overbygning i journalistik. Sammen med sin kone Karoline og søn Hugo på godt 1,5 år bor han i Valby.

Vi har stillet ham seks spørgsmål.

Hvor kommer du fra?

Jeg er opvokset i Stubbekøbing på Falster og flyttede i 2015 til København for at studere. Her har jeg boet lige siden bortset fra en enkelt afstikker til Jordan i et halvt år, dengang min hustru læste arabisk og havde et udvekslingssemester i hovedstaden Amman.

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

Jeg har en bachelor i religionsvidenskab fra Københavns Universitet. Uddannelsens akademiske ’nørderi’ kunne jeg godt lide, men det var også dejligt at bruge min uddannelse til noget mere håndgribeligt, da jeg blev universitetspraktikant på Kristeligt Dagblads Kirke.dk.

Min tid på Kirke.dk gav mig lyst til at søge ind på en kandidat i journalistik på Syddansk Universitet, som jeg nåede at pendle til et halvt år, inden coronapandemien lukkede universiteterne ned. Hjemmestudierne var både en velsignelse og en forbandelse, for jeg ville jo gerne af sted, men samtidig slap jeg for fire timers transport hver dag.

Heldigvis landede jeg en praktikplads på DR’s dengang relativt nye nyhedspodcast ”Genstart”, hvor jeg efterfølgende arbejdede som freelancer.

Hvorfor ville du gerne være kommunikationskonsulent i Helsingør Stift?

Mit forhold til kirken er godt, og jeg har gennem hele mit liv været flittig kirkegænger. For mig er det naturligt at have min tro, og jeg har heldigvis mange gode bekendtskaber i kirken.

Derfor vil jeg gerne bruge min kommunikationsfaglighed til at få kirkens gode fortællinger – og dem er der masser af – ud at leve i befolkningen.

Hvordan ser en god arbejdsdag ud for dig?

Det er en dag, hvor jeg lykkes med det, jeg har sat mig for, og styrker mine kollegaer i deres arbejde.

Hvad læser du i øjeblikket?

Senest lyttede jeg til interviewbogen ”Teorien om alt”, som journalist Jonas Kuld Rathje har skrevet sammen med fysiker Holger Bech Nielsen. Her kommer sidstnævnte med en ret interessant teori, hvor han med en matematisk tilgang sætter Gud på formel og ind i naturlovenes kontekst.

Spørg mig ikke om alle mellemregningerne, men det var vældig spændende lytning.

Det er snart jul. Hvordan ser din juleaften ud?

I år skal vi være sammen med min svigerfamilie i Nivå. Vi har et godt system, hvor vi skiftes mellem at holde jul hos dem og mine forældre.

En juleaften hos os forløber ret klassisk. Vi går i kirke, forbereder maden sammen og danser om juletræet. Og der insisterer jeg på, at vi skal synge ”En rose så jeg skyde”, fordi den så fint eksemplificerer julens fortælling om lys i mørket – og om Gud, der tager kød på kroppen og bliver menneske.

Når det kommer til pakkerne, er jeg jo kommet i en alder, hvor gaverne er blevet lidt kedelige. En skjorte, et headset, en kaffemaskine. Derfor sørger jeg altid for, at der under træet ligger en pakke LEGO, som vi i fællesskab kan samle om aftenen. Det, tror jeg også vores søn Hugo, bliver glad for.

 

Stiftets kommunikation
 

Kommunikationskonsulenterne arbejder med intern og ekstern kommunikation og står blandt andet for stiftets sociale medier, hjemmesiden, artikler, rådgivning og pressehenvendelser.

Læs mere og kom i kontakt

 

Hvis du vil vide mere om Stiftsrådets udvalg for kommunikation kan du blive klogere her