Aktiviteter
Samlet stiftskalender

Gudstjenestedebat 2.0

30
sep

Gudstjenestedebat 2.0
Hvad vi har lært af coronakrisen.Indbydelse til en kursusdag om forårets udfordringer on- og offline.
Det utænkelige skete. Kirkerne lukkede, og i lang tid var der lukket for gudstjenester i kirkensrum. Til gengæld blomstrede de digitale gudstjenester op.
Vi var ellers i gang med en gudstjenestedebat, hvor traditionens formfuldendte og gennemgenerationer finpudsede og overleverede højmesse blev sat overfor nye, mere frie udtryk og former. Pludselig stod vi i en situation, hvor vi bare behøvede lidt håndsprit og en selfiestang for at holde en gudstjeneste? Har det tilført nye vinkler til gudstjenestedebatten, og har den ændret sig?
Vi spørger også, om den digitale gudstjeneste har fremtiden for sig? Hvad er en god, digitalgudstjeneste? Og hvad gør det ved vores forståelse af prædikenen, liturgien og menighedensfællesskab?
Vi runder dagen af med et spændende indblik i, hvordan kirkerne i Afrika har været afgørende faktorer i håndteringen af coronakrisen.
Mød bl.a. biskop Marianne Gaarden, sognepræst, Else Hviid, sognepræst Jørgen Demant, sognepræst Morten Thaysen og kommunikationschef i ADRA, Signe Lund Christensen.
TID: 30.september kl. 9.30-15.30 STED:: Frederiksberg kirkes menighedshus, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg ARRANGØR: Udvalget for efteruddannelse i Helsingør og Københavns stift. TILMELDING: Senest 1. september til teologisk konsulent Eva Holmegaard Larsen ehl@km.dk


< Tilbage til kalenderen

Tip om arrangementer

Har du forslag til noget, der skal i stiftskalenderen?

Skriv til mediekonsulent Malene Bjerre på mabje@km.dk

Inkludér dato, tid og kort beskrivelse.

Arrangementet bør være for en bred målgruppe.