Fortsæt til hovedindholdet
Aktiviteter
Samlet stiftskalender

Forstå de unges livsverden - køn, identitet og normkritik

14
nov

Målgruppe: Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.

Blandt mange unge ændrer køn og identitet karakter i disse år, og det kan være svært at følge med den nye måde at opfatte og forstå begreberne på. Også blandt konfirmanderne er det aktuelt. For at kunne møde konfirmanderne på en værdig og respektfuld måde kan der derfor være brug for at forstå og få viden om, hvad der er på spil i de nye kulturelle og kønsmæssige tendenser.

FUV Stiftskursus 2023 inviterer derfor til en dag, hvor Thomas Nedergaard, sognepræst i Aabenraa, tidligere uKirke, vil gøre os klogere på, hvordan køn og identitet opfattes blandt unge i dag og komme med bud på, hvordan vi kan møde de nye kulturer. Det vil derfor være en dag med fokus på viden og erfaring frem for teologiske holdninger og forskelligheder.

Igennem kurset vil vi lavpraktisk forholde os til begreberne LGBTQ+, normkritik, mv. og nærme os en forståelse af, hvordan vi kan møde det unge menneske, der stiller spørgsmål til livet og egen krop, som vi måske ikke selv stiller. Thomas vil med udgangspunkt i erkendelserne om, hvordan vi kan være kirke sammen med unge fra tiden i uKirke komme med sine bud på, hvorfor normativiteten er under forandring. Desuden vil han præsentere redskaber, der kan bruges til at gå ind i de unges kultur for at skabe samtale. Sidst men ikke mindst vil Konfirmandcenteret præsentere et undervisningsmateriale om kønsidentitet, der kan bruges i konfirmationsforberedelsen.

FUV Stiftskursus 2023 i Helsingør Stift 14. november 2023 kl. 10-14.30.

Tilmelding til: snl@km.dk senest 30. oktober.

Deltagere: Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.
Kursussted: Snostrup Præstegård, Snostrupvej 11, 3600 Frederikssund
Pris: Gratis.
Kurset arrangeres af: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske stiftsudvalg og stiftskonsulenter


< Tilbage til kalenderen

Tip om arrangementer

Har du forslag til noget, der skal i stiftskalenderen?

Skriv til kommunikationskonsulent Benjamin Birk Christophersen på bbch@km.dk

Inkludér dato, tid og kort beskrivelse.

Arrangementet bør være for en bred målgruppe.