Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Undersøgelse skal styrke konfirmandundervisning

Stiftsrådet støtter undersøgelse, der skal bidrage til at styrke konfirmandernes bånd til kirke og kristendom

Pernille Nærvig

Religionspædagogisk konsulent Pernille Nærvig skal stå for undersøgelsen af konfirmandundervisningen i Helsingør Stift. Foto: Kåre Gade

Af Kåre Gade

Om nogle år vil de faldende dåbstal formentlig også kunne ses i konfirmandstatistikken. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at sognene tilbyder god og relevant konfirmandundervisning, hvor de unge møder en kirke og en kristendom, som taler ind i deres virkelighed.

Derfor har Stiftsrådet bevilget 80.000 kr. til en religionspædagogisk undersøgelse af konfirmandforberedelsen blandt et bredt udsnit af stiftets præster og konfirmander. Religionspædagogisk konsulent Pernille Nærvig skal stå for undersøgelsen.

Relationen til præsten er afgørende 

Undersøgelsen skal ses i forlængelse af den dåbsrapport, som i år er udarbejdet af stiftet. Den skal danne grundlag for at kunne hjælpe og inspirere præsterne til at holde et højt niveau i konfirmandundervisningen, så det nuværende høje konfirmandtal kan fastholdes.

“Alle undersøgelser viser, at relationen til præsten er afgørende for konfirmandernes forhold til kirke og kristendom. Den bedste måde at styrke undervisningen på, er at styrke underviseren,” siger Pernille Nærvig.

Undersøgelsen, hvor både præsters og konfirmanders erfaringer vil blive inddraget, skal gennemføres i efteråret 2017.