Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Teologisk Salon vil diskutere reinkarnation og flygtninge

Nyt diskussionsforum om teologi for kirkens ansatte, menighedsrådsmedlemmer og lægfolk.

Helsingør Stifts Teologiske Salon er et nyt rum for debat med plads til alle stemmer, hvor det er muligt at diskutere aktuelle teologiske emner. 

Det er et ønske fra biskoppen, at kirkens ansatte, menighedsråds-

medlemmer og lægfolk får et forum, hvor det er muligt at diskutere teologiske emner i en rummelig atmosfære.

Derfor har den teologiske konsulent i samarbejde med arbejdsgruppen lanceret det nye tiltag: 

“Medierne har det med at polarisere den teologisk debat, og dermed går nuancerne ofte tabt. Derfor har vi lavet et diskussions forum, hvor vi kan diskutere aktuelle teologiske emner med plads til alle stemmer”, fortæller Marianne Gaarden, Helsingør Stifts teologiske konsulent.

”For at diskussionen kan blive konstruktiv, er det vigtigt, at udgangspunktet er faglig viden, respekt og lydhørhed for andres argumenter,” fortsætter hun. 

Reinkarnation til diskussion

Første teologiske salon handler om reinkarnation, og den efterfølgende gang er det næstekærlighed og flygtninge, der er på dagsordenen. 

Tiltaget handler om at give flere i Helsingør Stift mulighed for at deltage i teologiske diskussioner og styrke debatten på tværs af faggrupper og interesserede. 

“Formålet med den Teologiske Salon er ikke at overbevise andre om det rigtige i egne synspunkter, men at man kan blive klogere og få et mere nuanceret syn på det diskuterede emne, uanset hvilken baggrund vi har,” siger Marianne Gaarden. 


Den Teologiske Salon foregår en fredag eftermiddag. Først bliver dagens emne introduceret, hvorefter det drøftes i mindre grupper og afsluttes i fællesskab. Der kan under arrangementet købes et glas vin, øl eller vand. 

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.


Læs herunder om de kommende arrangementer: 


HVAD ER FORHOLDET MELLEM NÆSTEKÆRLIGHED OG FLYGTNINGE

Den aktuelle situation med mange flygtninge i landet har igennem det sidste halve år sat fokus på forholdet mellem flygtninge og næstekærlighedsbuddet:

"Du skal elske din næste som dig selv."

Betyder det kristne bud om næstekærlighed, at vi skal tage imod flygtningene, når de står ved vore grænser og har brug for hjælp. Eller fordrer næstekærlighedsbuddet, at vi skal sætte grænser for indvandringen af hensyn til landet og dets borgere, der er vores næste. Er flygtningene i landet udelukkende et politisk samfundsanliggende, eller har vores kristne tro betydning for den måde vi forholder os til flygtningene på? Kom og vær med til at diskutere dette emne, når vi mødes: 


TID OG STED: Fredag den 29. januar fra kl. 15.30-17.30i Hellerup Kirke, Margrethevej 7B, 2900 Hellerup