Nyheder
Nyheder

Teologisk Salon:
Hvad brænder troen for?

Mød P1-vært Christoffer Emil Bruun og vær med i debatten i Vallensbæk Sognegård tirsdag den 16. januar kl. 17-19.

Teologisk Salonm

Fra Teologisk Salon om ateisme i foråret 2017. Tirsdag den 16. januar skal det handle om troen: Hvad er det religiøse spørgsmål i 2018? 

Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og reformationen, der satte sig spor ned i alle led af samfundet, religiøst, samfundsmæssigt, kulturelt og politisk.

Tankevækkende er det, at det hele startede i et brændende religiøst spørgsmål. Det udsprang af Luthers længsel efter at finde en nådig Gud. Reformationen hentede sin kraft og lidenskab af, at der var noget, der brændte sig på. 

Spørgsmålet er, hvad der egentlig brænder sig på for os i dag? Hvad er det religiøse spørgsmål i 2018? Hvad leder vi efter og hvad spørger vi efter. Spørger vi overhovedet?

Vi har sat journalist og vært på DR P1-programmet 'Tidsånd', Christoffer Emil Bruun, stævne til en samtale om, hvad det er der optager det moderne menneske i forholdet til Gud, troen og kirken. 

"De sidste år er udtrykket OH MY GOD blevet et af de mest populære. Vi søger efter en personlig Gud. En Gud, som passer til mig," siger Christoffer Emil Bruun.

"Forholdet til selvet og næsten er under forandring og stærkt påvirket af digitalisering og globalisering. Vi længes efter en kærlig og tolerant Gud i en kynisk og konkurrencepræget verden, men også efter faste rammer i en fragmenteret og kaotisk verden."

Kom og vær med til en samtale om, hvad det er det hele egentlig drejer sig om for os i dag!

Henvendelser vedrørende Teologisk Salon: Teologisk konsulent Eva Holmegaard Larsen på tlf. 4848 0719 eller e-mail: ehl@km.dk

Christoffer Emil Bruun

P1-vært Christoffer Emil Bruun (i hvidt) leder et debatmøde i Folkekirkens telt på Folkemødet 2017. 

HVAD ER TEOLOGISK SALON?


Teologisk Salon er et møde mellem menighedsrødder, præster og kirkepersonale omkring teologiske og kirkelige emner. Dagligdagens mange opgaver omkring drift og ”mursten” levner sjældent plads til at fordybe sig i den interesse for kirken og kristendommen, der er drivkraften i vores arbejde både som frivillige og ansatte.

 

Udvalget for Teologisk Efteruddannelse i Helsingør stift inviterer til en række fyraftensmøder omkring et aktuelt tema, som vi håber at kunne blive klogere på.


Med jævne mellemrum sker det, at medierne kaster sig over en sag i kirken, og da kan det være svært at få alle nuancerne med. Teologisk Salon må gerne være det sted, hvor troens og teologiens udfordringer og problemstillinger for den plads, der er nødvendig for en nuanceret og kvalificeret debat.