Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ringning, kirkebøn og mindegudstjenester ved Prins Henriks bisættelse

Biskop Lise-Lotte Rebel opfordrer præsterne til at mindes Prins Henrik ved søndagsgudstjenesten eller en særgudstjeneste.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik

Kongehuset oplyser, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik bisættes fra Christiansborg Slotskirke tirsdag den 20. februar kl. 11.00. Der skal ringes med alle kirkeklokker i en halv time før højtideligheden begynder og i en halv time efter, at bisættelsen har fundet sted. (Foto: Torben Eskerod)

Brev fra biskoppen

Biskoppen over Helsingør Stift, den 16. februar 2018 

Til alle provster, sognepræster og menighedsråd i Helsingør stift 

Jeg skal hermed opfordre alle sognepræster i Helsingør stift til at mindes Hans Kongelige Højhed Prins Henrik enten ved en af de sædvanlige søndagsgudstjenester eller ved en særlig gudstjeneste, f.eks. på bisættelsesdagen den 20. februar 2018. 

Jeg henleder i samme forbindelse opmærksomheden på nedenstående cirkulære om Kirkebønnen for Dronningen og det kongelige hus, hvorefter der skal bedes for Dronning Margrethe II, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og hele det kongelige hus, når navne nævnes i den anordnede kirkebøn. 

Jeg henleder tillige opmærksomheden på nedenstående cirkulære angående ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død, hvorefter der skal ringes med alle kirkeklokker i forbindelse med bisættelsen af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i en halv time før højtideligheden begynder og i en halv time efter, at bisættelsen har fundet sted. 

Med venlig hilsen 
Lise-Lotte Rebel

Cirkulære om klokkeringning

Kirkeministeriets cirkulære af 15. februar 2018

Cirkulære angående ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død

(Til biskopper, provster og menighedsråd)

Ved kgl. resolution af 15. februar 2018 har Hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden bestemt, at der i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død overalt i Danmark skal ringes med alle kirkeklokker i forbindelse med bisættelsen i en halv time før højtideligheden begynder og i en halv time efter, at bisættelsen har fundet sted.

Kirkeministeriet, den 15. februar 2018
/Marjun Egholm

Cirkulære om kirkebøn

Kirkeministeriets cirkulære af 15. februar 2018:

Cirkulære om kirkebønnen for Dronningen og det kongelige hus

(Til biskopper, provster, præster og menighedsråd)

Ved kgl. resolution af den 15. februar 2018 har Hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død bestemt, at der skal bedes for Dronning Margrethe II, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og hele det kongelige hus, når navne nævnes i den anordnede kirkebøn. 

Kirkeministeriet, den 15. februar 2018 
/Marjun Egholm 

Flagning

Flagning på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død

I anledning af, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden, flages der fra onsdag den 14. februar 2018 til og med mandag den 19. februar 2018 på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil solnedgang.  

Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted kl. ca. 11.45. Efter lysning af velsignelsen flages der på hel stang indtil solnedgang.    

Folkekirkens kirker og præstegårde er ikke statslige bygninger, hvorfor der ikke er pligt til at flage på halv.  

Venlig hilsen  

Annette Nordenbæk, Helsingør Stift, den 16. februar 2018