Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Reformationsfejring: Fælles klokkeringning og inspiration til liturgi
 

"Fælles klokkeringning understreger, at reformationsmarkeringen er et offentligt anliggende,” siger biskop Lise-Lotte Rebel.  

Selsø Kirke

Biskopperne opfordrer til fælles klokkeringning fra kl. 17.00 til 17.15 i alle landets kirker. (Selsø Kirke, foto: Kåre Gade)

Af Kåre Gade

Den officielle 500-årsdag for reformationen er kun en måned væk. Langt de fleste kirker markerer dagen med en gudstjeneste, enten søndag den 29. oktober eller på selve reformationsdagen den 31. oktober.  

De danske biskopper opfordrer til, at alle kirker markerer 500-årsdagen med fælles klokkeringning tirsdag den 31. oktober fra kl. 17.00 til 17.15.  

“Med den fælles klokkeringning understreger vi, at reformationsmarkeringen er et offentligt anliggende. Reformationen er jo en begivenhed, som ikke kun har været med til at forme folkekirken: Den har haft afgørende indflydelse på hele vores samfundsindretning,” siger biskop Lise-Lotte Rebel.  

Hvis man har brug for inspiration til reformationsgudstjenesten, er der hjælp at hente:

Udvalget for reformationsfejringen har udarbejdet forlag til liturgier i forbindelse med det studiekredsmateriale, som udvalget har publiceret op til 500-året.  

Liturgierne, der også indeholder forlag til salmevalg, rummer forslag til både “klassiske” gudstjenester og gudstjenester “for ungdommen”.  Find liturgiforslagene på Helsingør Stifts hjemmeside

Tilmelding til landemode

Reformationsjubilæet og landemode fejres med festgudstjeneste samme dag, søndag den 29. oktober kl. 14.00 i domkirken. 

Menighedsrådsmedlemmer, kirkefunktionærer og præster tilmelder sig til menighedsrådets formand. Sidste frist 13. oktober. Læs mere.