Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Provsti sender valgavis ud med lokalt ugeblad

Avis skal profilere lokale kirker med indsigt i fremtidsplaner og inspiration til at deltage.

Fredensborg Provsti har udgivet en avis om menighedsrådsvalget, der bliver sendt ud med lokalavisen Ugebladet Hørsholm.

Af Anders Haubart Madsen

I Fredensborg har kirkerne forsøgt sig med et alternativ for at gøre opmærksom på det kommende valg til menighedsrådene i provstiet. 

Ud fra idé af provst Hans-Henrik Nissen er de lokale kirker er gået sammen om at udgive en avis. Valgavisen skal appellere til, at flere menigheder bliver opmærksomme på valget, og til at lokale borgere i sidste ende får lyst til at stille op som kandidater.

Men avisen handler i lige så høj grad om at bruge en aktuel begivenhed - i dette tilfælde et valg - til at fortælle om, hvad folkekirken kan tilbyde lokalt, fortæller Claus Due, næstformand i Humlebæk Sogns Menighedsråd og redaktør for projektet.

"Jeg håber, at avisen oser langt af, hvad vi vil i fremtiden, og hvordan man kan være med til at tage del i arbejdet med at få det til at ske", siger han.

Skal aflive fordomme

Valgavisen er netop blevet sendt ud som et annoncetillæg til den lokale avis, Ugebladet Hørsholm, mens de resterende af de i alt 32.500 eksemplarer er blevet fordelt blandt de enkelte sogne.

Idéen er, at avisen skal gøre læserne klar over, hvor rig kirkerne er på aktivitet, mangfoldighed og engagement. 

"Vi vil gerne tegne en mosaik af alt, det vi gør i de enkelte kirker og få folk til at tænke; "wauw, sker der virkelig så meget"", forklarer Claus Due og nævner for eksempel avisens topbanner med statistik over antallet af kirkegængere.

En artikel om bikergudstjenester i Hørsholm skal ligeledes være med til at ændre fordomme om, at folkekirken kun består af tomme stole til gudstjenester søndag formiddag. 

Valgavisen er finansieret af Fredensborg Provsti.

LÆS valgavisen fra Fredensborg Provsti i e-læseren herunder eller download den som pdf-fil.