Nyheder
Nyheder

Opfordring: Giv magasin til konfirmandfædre

Præst i Ishøj uddeler Folk&Kirke til fædre til konfirmander: "De kan spejle sig i indholdet," siger hun.

folk&kirke

Indholdet i den seneste udgave af magasinet Folk&Kirke passer godt til konfirmandfædre, mener sognepræst Asta Gyldenkærne. 

Af Anders Haubart Madsen

FOLK&KIRKE

Magasin udgivet én gang om året af Helsingør Stift.


Bliver blandt andet uddelt til caféer og kultursteder i og omkring stiftet. Flere andre stifter i Folkekirken har distribueret det aktuelle nummer.


Skriv til stiftet på kmhel@km.dk for at efterspørge levering af flere magasiner.


Kan også læses digitalt her:


www.fkmagasin.dk


I Vejleå Kirke i Ishøj er det ikke kun konfirmanderne, der får en gave med hjem af præsten. 


Her er sognepræst Asta Gyldenkærne nemlig begyndt at uddele årets udgave af magasinet Folk&Kirke til konfirmandernes fædre. 


"Mange af de medvirkende i magasinet er jo netop mænd i 40-års alderen, og de taler om tro og kristendom på en måde, som de her fædre kan spejle sig i," mener sognepræsten fra Ishøj.

Tema om tvivl i lys af udmeldelser

Årets udgivelse hedder Troløse og Trofaste, og magasinet forsøger at behandle ateisme, tro og tvivl på en måde, som tvivlere både udenfor og indenfor kirken kan se sig selv i.


Asta Gyldenkærne fremhæver en artikel om ateisme med Kristian Leth samt flere faktuelle opslag i magasinet, der behandler tvivl og tro på en letlæselig måde. 


Desuden peger hun på, at mange af dem, der sidste år meldte sig ud af folkekirken i forbindelse med en kampagne fra Ateistisk Selskab, var mænd i netop konfirmandfædre-alderen.


"Det er helt oplagt, at vi taler til og med de her mænd, der har meldt sig ud eller overvejer at gøre det, og derfor er temaet for Folk&Kirke relevant lige nu," siger hun og peger på de tilbagemeldinger, hun har fået:


"Fædrene siger, at det er værd at læse, og at det sætter nogle interessante tanker igang."


Folk&Kirke er leveret i kasser til de enkelte sogne i stiftet, og kan desuden findes på udvalgte caféer og kultursteder. Skriv til stiftet på kmhel@km.dk for at efterspørge levering af flere magasiner.