Nyheder
Nyheder

Ny mediekonsulent i Helsingør Stift

Sarah Auken får ansvar for rådgivning om mediehåndtering for stiftets menighedsråd, præster og ansatte.

Sarah Auken, mediekonsulent

Sarah Auken er ny mediekonsulent i Helsingør Stift. Foto: Lars Kristiansen

Sarah Thorngreen Auken tiltræder pr. 1. august som kommunikations- og mediekonsulent i Helsingør Stift. Hun får ansvar for rådgivning om mediehåndtering for stiftets menighedsråd, præster og ansatte. Desuden bliver hun redaktør for Helsingør Stifts sider på de sociale medier.

Hun er en erfaren foredragsholder, når det gælder kirkelig kommunikation, digital dannelse og sociale medier. Hun har skrevet artikler i en række kirkelige magasiner og sidder i arbejdsgruppen for folkekirken på Folkemødet og i medieudvalget i Helsingør Stift.

Som sognepræst i Kokkedal Kirke lancerede hun i 2011 folkekirkens første smartphone app.

Kender Helsingør Stift

Hun skal arbejde sammen med Kåre Gade, der fortsætter som redaktør, journalist og fotograf. Journalist Anders Haubart Madsen, som i en årrække har været journalist i stiftet, fratræder efter eget ønske sin stilling pr. 1 september.

Sarah Thorngreen Auken færdes hjemmevant i Helsingør Stift. Hun er ordineret fra domkirken, har i syv år har været ansat i Kokkedal Kirke, Hørsholm, og har været engageret i en række forskellige kirkelige aktiviteter rundt omkring i stiftet.

Hun har orlov fra sin nuværende stilling og vil samtidig være sognepræst i Søborg Kirke, Gilleleje.