Nyheder
Nyheder

Mød Adam Price til homiletikkonference 

Kommer troen altid af ordet, der høres? Eller kan kunsten lede til tro og erkendelse? 

Adam Price

Adam Price, som har skrevet tv-serien "Herrens veje", der sendes på DR1 til efteråret, er blandt oplægsholderne på konferencen. (foto: Miklos Szabo)

Dr.theol.’er og kunstnere deles om talerstolen, når der sidst på sommeren afholdes Nordisk Homiletikkonference på Teologisk Fakultet på Københavns Universitet med temaet “Æstetik, erkendelse og tro”.

Der er stadig ledige pladser, men det gælder om at være hurtig, for der er mange spændende og internationalt kendte navne blandt oplægsholderne.

I den protestantiske tradition vægtes ord og sprog som kilde til tro og erkendelse. Men opfattelsen af hørelsen som privilegeret medium udfordres både af empiriske undersøgelser og de udøvende kunstarter.

Desuden understreger aktuelle politiske diskussioner, tv-serier, skønlitteratur og historiske institutioner, at religion og tro fortsat spiller en væsentlig rolle i forståelsen af vores kultur og identitet. 

Teater, litteratur, billedkunst og musik

På konferencen vil kunstnere og forfattere, teologer og filosoffer belyse troens mangefacetterede erkendelses- og udtryksformer i form af teater, litteratur, billedkunst og musik. I en række workshops får deltagerne mulighed for selv at diskutere forholdet mellem teologisk refleksion og æstetisk erkendelse.

Mød bl.a. Peter Lodberg, dr. theol., Thomas Kluge, autodidakt kunstmaler, Dorthe Jørgensen, dr.phil. et dr.theol. Idéhistorie, Thure Lindhardt, skuespiller, Adam Price, manuskriptforfatter, Linn Ullmann, forfatter, litteraturkritiker og journalist, Jan Olav Henriksen dr.philos. et dr. theol.

Konferencen er arrangeret af Teologisk Fakultet, Københavns Universitet i samarbejde med Helsingør Stift, Københavns Stift, Roskilde Stift og Lolland-Falster Stift. Den tager udgangspunkt i en nordisk kontekst, hvorfor foredrag og workshops foregår på de skandinaviske sprog.

Tilmelding og yderligere oplysninger.