Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Miniprædikener på stiftets Facebook

Helsingør Stift lancerer "optakt til helligdagen", som er korte tekstede miniprædikener fra stiftets præster. De kan ses på de sociale medier.

Anne Gadsbøll fra Hendriksholm Kirke, Rødovre, indleder Helsingør Stifts prædikenstafet. (Foto: Sarah Auken)

Af Sarah Thorngreen Auken

En prædiken på max to minutter - gerne kortere. Sådan lyder opgaven til et udvalg af stiftets præster, der har sagt ja til at præsentere søndagens tekst.

Formålet er blandt andet at sætte ansigt og kirkebygning på nogle af de mange præster og sogne i Helsingør Stift. Stiftet strækker sig fra Gilleleje i nord til Hvidovre i syd, og fra Skovshoved i øst til Skibby i vest. 

De første tre videoer er allerede blevet lagt op på Helsingør Stifts sociale medier og kan ses af alle.

En god udfordring

Peter Birch, sognepræst i Hellerup Kirke og provst i Gentofte Provsti, hilser initiativet velkommen og synes, det er en god idé at lære stiftets præster og kirke bedre at kende.

Han er også begejstret for formatet og ser det også som en givende udfordring for stiftets præster: 

"Det er en god øvelse at få skærpet sine tanker og formuleringer. Det er sværere at holde en prædiken på to minutter end en på 20."

"Som kirke har vi en vedvarende opgave: At sørge for at præsentere et budskab med indhold. Vi behøver ikke at trække os ud af fællesskabet på de sociale medier, bare fordi deres former nogle gange er rigeligt hurtige. Derimod kan vi kvalificere indholdet," siger Peter Birch. 

Den første præst er Anne Gadsbøll, sognepræst i Hendriksholm Kirke, som har gennemgået de tre søndage i helligtrekonger. Derefter går turen til Helsingør Domkirke, hvor sognepræst Kirsten Winther udlægger søndag septuagesima og søndag seksagesima.

Hvor er videoerne?

Alle videoer er tilgængelige på stiftets sociale medier: YouTube og Facebook.

Man behøver ikke at være medlem eller have en profil for at se dem. De er frit tilgængelige for alle og med undertekster. 

New Link

Se 2. søndag efter helligtrekonger med Anne Gadsbøll

Hendriksholm Kirke

Er et af stiftets sydligste sogne. Beliggende i Rødovre- Hvidovre Provsti. Hendriksholm Kirke er opført i 1961 og siges at være Danmarks første kirke bygget af beton.

Kirken har to præster Anne Gadsbøll (kbf.) og Birgitte Leisner. 

Kirken er kendetegent ved et rigt musikliv. Fra babysalmesang til Hendriksholms Kirkes Kor. Begge ledes af kirkens organist Karin Schmidt.

Koret består af 30 sangere, heraf gør de 10 tjeneste ved højmesser på søn- og helligdage.

Hele koret synger koncerter og musikgudstjenester i Hendriksholm Kirke og giver desuden 10-15 koncerter i ind- og udland hvert år. Foruden at medvirke ved gudstjenesterne er det korets mål at præsentere nogle af musikhistoriens største og bedste værker i Hendriksholm Kirke i en kunstnerisk høj kvalitet.

Hendriksholm Kirke er beliggende i et villakvarter i Rødovre Syd. Tæt på Damhussøen. (foto: Sarah Auken)