Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Meninghedsrådsvalg - hjælp til at finde kandidater

Materialer og oplæg på vej.

I mange sogne skal man finde nye kandidater til menighedsrådsvalget. Derfor kommer Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet med hjælp

Debatoplæg i sognepostkassen

I midten af marts har menighedsrådene rundt om i landet fået et debatoplæg som pdf-fil i sognepostkassen. Debatoplægget kan bruges til at diskutere, hvordan man gerne vil have have menighedsrådet ser ud fremover. Tanken bag er, at de enkelte menighedsråd skal finde frem til, hvilke personer med hvilke kompetencer, man gerne vil have med i arbejdet, og hvordan man får dem spurgt. Se debatoplægget her

Prøv en menighedsråds-simulator

I slutningen af april starter en kampagne på Facebook blandt andet henvendt til mulige kandidater til menighedsrådsvalget. På siden vil der være en menighedsråds-simulator, hvor man kan indtage rollen som menighedsrådsmedlem og bestemme sig for, hvilket indhold man synes kirken skal have. Dermed får man en fornemmelse af, hvad man som menighedsrådsmedlem har indflydelse på.

Valghåndbog og skabeloner

I løbet af april kommer en valghåndbog med blandt andet tips til at komme i samtale med kandidater samt gode råd til at lave pressemeddelelser og opslag på de sociale medier. Derudover kommer der skabeloner til kandidatfoldere, plakater og webbannere samt powerpoint-oplæg, som hvert enkelt menighedsråd kan tilpasse lokalt. Endelig vil der være workshops med tips til rekruttering af kandidater rundt om i landet i løbet af maj og juni. 

13.september - fælles opstillingsmøder

Landsforeningen af Menighedsråd og kirkeminister Bertel Haarder opfordrer til, at alle menighedsråd holder orienterings- og opstillingsmøder på samme dato – den 13. september. På menighedsraad.dk begrunder formand for Landsforeningen for Menighedsråd, Søren Abildgaard, det blandt andet med:

”I 95 procent af landets menighedsråd er valgene ikke egentlige valg, fordi der kun opstilles én liste. Det betyder, at opstillingsmøderne reelt fungerer som valg. Det gør det ekstra vigtigt med en fælles dato, så vi synliggør opstillingsmøderne mest muligt”.