Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kursus: Få styr på sognets hjemmeside

Hvad bør man prioritere for at sikre en hjemmeside, der er relevant, brugernær og brugervenlig? 

Kurset fokuserer på, hvordan man forenkler indhold og arbejdsgange, så vedligeholdelsen af hjemmesiden ikke overstiger de arbejdstimer, sognet har til rådighed. (Foto: Kåre Gade)

Det er tidskrævende at vedligeholde en god sognehjemmeside. I modsætning til, hvad man troede i internettets første tid, har digitaliseringen ikke gjort kommunikation mindre arbejdskrævende. 

Den langsommelige proces med at lave et trykt kirkeblad er afløst af høje krav til aktualitet og løbende opdateringer, ligesom den tekniske og grafiske del af arbejdet nu hviler på præstens, kordegnens eller kirke/kultur-medarbejderens skuldre. 

Fokus på lokale ressourcer

Kurset fokuserer på, hvordan man forenkler indhold og arbejdsgange, så vedligeholdelsen af hjemmesiden ikke overstiger de arbejdstimer, sognet har til rådighed.

Giver hjemmesiden svar på det, brugerne spørger om? Er hjemmesiden nem at finde rundt på? Og afspejler hjemmesiden livet omkring kirken og den lokale forankring, som er sognet styrke?

Kåre Gade, redaktør og mediekonsulent i Helsingør Stift, ser - blandt andet med udgangspunkt i deltagernes egne hjemmesider - på, hvad man bør prioritere for at sikre en hjemmeside, der er relevant, brugernær og brugervenlig.

Kurset vil også komme ind på, hvordan man kan bruge Facebook til at aflaste hjemmesiden.

Besøg fra Vesterbro Sogn

Sabine Kleinbech, som er kommunikationschef i Vesterbro Sogn i Københavns Stift, fortæller om arbejdet med det store sogns hjemmeside. 

Hvilke overvejelser ligger der bag hjemmesidens grafiske design? Hvilke arbejdsgange benytter sognet sig af, og hvem leverer billeder og tekstindhold? Og hvad kan et sogn med færre ressourcer lære af erfaringerne fra Vesterbro?

Endelig giver Kåre Gade gode råd til, hvordan man tager billeder med sin smartphone, så de får en kvalitet, der kan bruges på hjemmesiden. Deltagerne bedes derfor medbringe smartphone. Det vil også være en fordel at medbringe en bærbar computer.


Den gode sognehjemmeside


Tid: Onsdag den 8. marts kl. 10 - 15

Sted: Annexgården, Brøndbyøstervej 117B, 2605 Brøndby

Tilmelding: Senest 1. marts til Kåre Gade, kaga@km.dk