Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kom til debatmøde om aktiv dødshjælp

Kan det være næstekærligt at hjælpe en uhelbredeligt syg med at dø? Kom til debat i Teologisk Salon tirsdag den 14. marts.

Aktiv dødshjælp

Det kristne synspunkt er, at livet er en gave fra Gud. Men hvad nu, hvis livet kun er ubærlig lidelse? 

Af Kåre Gade

Er aktiv dødshjælp fundamentalt i strid med kristendommen? Eller kan det være en næstekærlig handling at hjælpe en uhelbredeligt syg med at dø? Giv din mening til kende, når Teologisk Salon tager diskussionen op i Humlebæk sognegård.

Debatten om aktiv dødshjælp er blusset op i forbindelse med sagen om lægen Svend Lings, der har hjulpet flere uhelbredeligt syge mennesker med at dø. Aktiv dødshjælp er et emne, der optager mange danskere, og som kan bringe sindene i kog.

Tirsdag den 14. marts kl. 15.30 tages debatten op i Helsingør Stifts Teologiske Salon i Humlebæk sognegård, hvor biskop Lise-Lotte Rebel byder velkommen. 

Diskussionen sparkes igang med et oplæg af Mickey Gjerris, der er teolog og tidligere medlem af Det Etiske Råd. Han arbejder som lektor i bioetik ved Københavns Universitet, hvor han forsker og underviser i emner relateret til natur, krop, teknologi, etik og filosofi.

Ukristeligt eller næstekærligt?

Et flertal af danskerne (79 procent) vil have aktiv dødshjælp lovliggjort, mens et flertal af politikere siger nej. Det kristne synspunkt er, at livet er en gave fra Gud. Men hvad nu, hvis livet kun er ubærlig lidelse? Kan aktiv dødshjælp være en næstekærlig gerning? 

Og hvis aktiv dødshjælp kan være den barmhjertige løsning for et uhelbredeligt sygt menneske, hvad vil så konsekvenserne være ved at legalisere aktiv dødshjælp? Hvad vil det betyde for vores samfund og for vores opfattelse af selve livet som skænket?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive vendt, når teologisk konsulent Marianne Gaarden indleder og styrer debatten i Humlebæk sognegård, hvor alle er velkomne.

Tid: Tirsdag d. 14. marts kl. 15.30-17.30
Sted: Humlebæk sognegård, Teglgårdsvej 131, 3050 Humlebæk 
Ingen tilmelding og alle er velkomne

Yderligere information:
Teologisk konsulent Marianne Gaarden, tlf. 2615 9050, marga@km.dk