Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

"Jeg holder af at være en del af Vestegnen"

Fem spørgsmål til Søren Isak Nolsøe, ny provst for Høje Taastrup Provsti.

Søren Isak Nolsøe

"Den lave medlemsprocent er en udfordring, men også en mulighed," siger Søren Isak Nolsøe. (Foto: Sarah Auken)  

Af Kåre Gade

Hvad er din baggrund – kirkeligt og karrieremæssigt?  

Jeg har været sognepræst ved Rønnevang Kirke i 8 år – samme kirke som jeg nu fortsætter med at være tilknyttet som præst. På den måde er jeg vokset ind i området her, hvor jeg holder af at være en del af Vestegnen.

Kirkeligt har jeg en baggrund indenfor missionsbevægelserne, hvilket for mig først og fremmest handler om at vi må ud med evangeliet og være en relevant og nærværende kirke her hvor vi er sat.    

Hvorfor vil du være provst?  

Provsteembedet er på én gang tilbagetrukket og synligt. Der er administrative opgaver som skal løses for at rammerne er i orden for kirkelivet ude i sognene, og der er ledelsesmæssige opgaver hvor provsten skal være nærværende og skabe gode arbejdsvilkår for præsterne.

På den måde er det provstens opgave på flere niveauer at arbejde for at skabe gode rammer for præster og kirker i hele provstiet. Det synes jeg er spændende og privilegeret at få lov at arbejde med.    

Hvad ser du mest frem til ved dit nye embede?  

Jeg har i forvejen været glad for at møde kolleger og komme rundt til nabosogne, og det kommer der endnu mere af nu.

Den brede, daglige kontakt til mennesker både i og uden for provstiet ser jeg frem til både menneskeligt, men også med håb om at kunne inspirere teologisk og kirkeligt, så jeg kan hjælpe andre med at trives.    

Hvad er folkekirkens største udfordring i dag?  

Medlemsprocenten, ikke kun i form af statistik og kirkeskat, men også mentalt. Kirken er ikke længere en selvfølge, og her i provstiet er vi nede på 57%.

Det er en udfordring som vi skal arbejde med, men også en mulighed, hvor vi som kirke bliver mødt nysgerrigt spørgende, efter hvem og hvad vi er.    

Hvordan vil provstiets præster kunne mærke, at der er kommet en ny provst?

Jeg er rigtig glad for at være trådt ind i embedet netop her, hvor jeg allerede er. Vi er en præsteflok, som kender hinanden, og vi har rigtig mange gode ting at videreføre fra min forgænger.

Men jeg håber de kan mærke, at jeg vil arbejde for gode vilkår og godt samarbejde mellem både præster og sogne. Vestegnen skal fortsat være et godt sted at være præst, så de lokale kirker kan være blomstre, være synlige, nærværende og bringe evangeliet ud.