Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Introduktion til ny hjemmeside 

Helsingørstift.dk indeholder nu bedre overblik, flere og større billeder, tydeligere tekst og let adgang fra alle enheder

Helsingør Stifts nye hjemmeside er responsiv - den er tilpasset let læsning på både mobil, tablet og computer. 

Velkommen til! 

Helsingør Stift har fået ny hjemmeside.

Herunder følger en kort introduktion til, hvordan den virker, og hvorfor den er sat op, som den er. 

Bedre overblik

Dem, der ikke allerede er bekendt med symbolet med de tre vandrette streger, skal vide, at det henviser til en overordnet menu for en hjemmeside. 

På Helsingørstift.dk findes den oppe i højre hjørne. Hvis man klikker på den, bliver man præsenteret for en række undersider, der igen kan aktiveres ved tryk, og som derefter viser en ny række undersider. 

Menuen er altid til stede, og kan derfor bruges som ankerpunkt og til at skabe overblik over siden. 

Den sorte bund på alle sider indeholder ligeledes genveje til udvalgte undersider, og for dem der er vant til det, kan man fortsat benytte logoet i toppen til at vende tilbage til forsiden.

Valg af undersider og forside-elementer

Opsætningen af hjemmesiden består af valg og fravalg, der har til hensigt at gøre det let at finde frem til lige netop det, man søger. 

Valgene er truffet ud fra strategiske overvejelser omkring målgrupper sammenholdt med en analyse af statistisk brugeradfærd på den 'gamle' hjemmeside.

På forsiden og i menuen har vi for eksempel valgt at fremhæve sider som 'Biskoppen' og 'Kontakt', fordi de har været nogle af de besøgendes mest efterspurgte elementer. 

Materiale og information om kurser og uddannelser til præster er samlet på en underside kaldet 'Til præsterne' (som stiftets præster gerne må være med til at forbedre).

Arrangementer henvendt til en bredere målgruppe findes under punktet 'Stiftskalender' - både på forsiden og i menuen under 'Aktiviteter'.

En levende hjemmeside

Samtidig søger redaktionen også at gøre den nye hjemmeside mere levende. 

Med det nye system er det blevet muligt for eksempel at lægge videoer og flere billeder op med et nyt design, der giver mulighed for en mere visuel formidling af stiftets aktive kirkeliv samt engagerede ansatte, frivillige og besøgende. 

Det er noget, vi fremover vil arbejde med at styrke i form af flere billeder på siden (se videointroduktion til den nye hjemmeside i bunden af artiklen).

Fejl og mangler

Hjemmesiden bliver nok aldrig perfekt. 

Derfor vil der fortsat være fejl på siden, og at redaktionen vil hele tiden forsøge at forbedre oplevelsen af at besøge den.

Fejlene kan kun blive færre, og indholdet kun bedre og rigere, hvis vi modtager tips til forbedringer og forslag til, hvad siden også bør indeholde. 

Send forslag til ahma@km.dk.

På vegne af redaktionen,

Anders Haubart Madsen, kommunikationsmedarbejder, Helsingør Stift