Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Hvad er præsters praksis?

Ny undersøgelse vil kortlægge præsters praksis ved dåb og deltagernes oplevelse af den.

Helsingør Stiftsråd har besluttet at gennemføre en sammenlignende undersøgelse af, hvordan gudstjenestedeltagere i udvalgte kirker i stiftet oplever henholdsvis højmesse med dåb og lørdagsdåb.

Undersøgelsen skal beskrive kirkegængernes oplevelse af traditionelle og nyere liturgier samt den faktiske liturgiske situation i stiftet.

Sigtet er, at vi dermed kan få et nyt afsæt for samtalen omkring liturgisk praksis, herunder særligt dåb, i Helsingør stift.

Spørgeskema til præster

Som en del af undersøgelsen vil der blivet besvaret et mindre spørgeskema. Denne del har til hensigt at afdække de overordnede tendenser og mønstrer i det liturgiske arbejde med højmesse med dåb og/eller lørdagsdåb i Helsingør Stift.

Spørgeskemaet er kun for præster, og besvares gennem et link, der findes på Den Digitale Arbejdsplads.

Det er frivilligt at deltage, men det vil være gavnligt for undersøgelsen, at alle deltager, således at resultatet kan blive repræsentativt. De liturgiske spørgsmål kommer til at fylde meget i den kommende tid, og det er vigtigt, at vi får et solidt materiale at bygge de videre overvejelser på.

Alle indkomne svar vil være anonyme og behandles efter de gældende forskningsetiske regler ved Københavns Universitet.

Rapport i 2016

I foråret 2016 vil undersøgelsens resultater blive offentliggjort i en rapport.Undersøgels

en er finansieret af Helsingør Stiftsråd, og gennemføres af Center for Kirkeforskning, Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet.

Den forestås af cand. theol., ph.d. Nete Helene Enggaard.