Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirken lancerer online præster

Folkekirken vil have midaldrende ensomme mænd og unge til at tale anonymt med præsten på internettet.

sjælesorg på nettet

Chatten er åben for alle, men udvalgte målgrupper er de ensomme, midaldrende mænd og de unge mellem 18 og 25 år. (Pressefoto)

Bliver du mobbet i skolen, har du mistet dit arbejde, eller er du ensom? Så kan du fremover tale anonymt med en præst hjemme fra sofaen via en computer eller smartphone på hjemmesiden sjælesorg.nu 

Et nyt folkekirkeligt millionprojekt, som går online på adressen sjaelesorg.nu den 1. februar, stiller fem præster til rådighed for gratis online samtale. Projekt “Sjælesorg på Nettet” har modtaget 8,3 millioner over en treårig periode fra Folkekirkens Fællesfond og landets ti stifter.

Reklamer skal nå unge og ensomme mænd

Chatten er åben for alle, ung som gammel, men kirken vil også gå efter specifikke målgrupper. Landsdækkende reklamekampagner på sociale medier med bl.a. videospots henvender sig til unge mellem 18 og 25 år samt ensomme mænd over 45 år for at gøre opmærksom på, at præsterne er parat til at tage imod dem online.

”Talrige undersøgelser viser, at mange unge mistrives. Også dem rækker vi nu en hjælpende hånd ud til,” fortæller præsten Pernille Hornum, der er leder af Sjælesorg på Nettet. 

”Når mænd bliver forladt midt i livet, er der en stor risiko for, at de går ned med flaget. Samtidig er mændene ikke gode til at søge hjælp. Med et anonymt online tilbud håber vi, det bliver nemmere for dem,” forklarer hun om den anden målgruppe.

Præst Pernille Hornum er leder af Sjælesorg på Nettet. (Pressefoto)

En del af projektet er at re-brande begrebet “sjælesorg.” Det er en kerneydelse i folkekirken, der dækker over, at man kan få en gratis fortrolig samtale med en præst om stort og småt. 

Stor gavn af at tale med præsten

Sjælesorg på Nettet

Det er landets ti folkekirkebiskopper, der står bag ”Sjælesorg på Nettet”. Det bygger på gode erfaringer i Sverige med online sjælesorg.

Adressen er sjaelesorg.nu og programmet lanceres den 1. februar 2017.

 

Konsulent Hatla Johnsen betegner sig selv som helt almindelig folkekirkekristen. Hun er en af dem, der har haft gavn af at vende livet med en præst:

”Det var en stor livsforandring at blive mor. Jeg blev fyldt med angst for om der kunne ske mine børn noget og bekymrede mig derfor meget over fremtiden."

"Præsten har hjulpet mig til at finde ro i den nye rolle som mor, og har givet mig nogle helt konkrete redskaber til at strukturere dagen. Jeg har nu en tiltro til, at det nok skal gå. Jeg kan alligevel ikke gøre fra eller til, det hviler jeg i,” fortæller hun.