Nyheder
Nyheder

Folkekirken er med på Krop-Sind-Ånd-messen

Folkekirken skal være til stede, hvor mennesker spørger efter meningen med livet, siger religionspædagogisk konsulent.

krop-sind-ånd-messen

Folkekirkens stand på Krop-Sind-Ånd-messen i 2015.
(Foto: Niels Underbjerg)

Af Kåre Gade

Helsingør Stift er med, når folkekirken den 2.-4. februar deltager på den årlige Krop-Sind-Ånd-messe – en messe, hvor alt inden for alternativ behandling, levevis og spiritualitet kan opleves.  

Folkekirken har i mange år været til stede på denne messe, og også i år sker det gennem Folkekirkens Messefællesskab, der er et samarbejde mellem Helsingør, Roskilde og Københavns stifter.  

Krop-Sind-Ånd er et marked for personlig udvikling, New Age, krystaller og mange andre former for religiøsitet, der kan synes langt fra folkekirke og kristendom. Men så meget desto mere er det vigtigt, at folkekirken er til stede på messen, mener sognepræst og religionspædagogisk konsulent Marianne Arup Fischer, som er Helsingør Stifts tovholder på messestanden. 

"Folkekirken skal deltage på Krop-Sind-Ånd-messen, fordi der kommer mange søgende mennesker. Mennesker, der tænker over livet og stiller spørgsmål til tilværelsens mening. Det er godt for religiøst søgende at se, at folkekirken også er et tilbud til dem," siger hun.  

Mange af deltagerne opfatter ikke folkekirken som et sted, der kan imødekomme deres åndelige behov.  

"På messestanden kan vi komme i samtale med de søgende og nedbryde fordomme om folkekirken. Vi får mulighed for at fortælle om kristendommens budskab og om de mange forskellige tilbud, der findes i folkekirken – ikke alene gudstjenester, men også eksistenssamtaler, sjælesorg, meditationsgudstjenester, pilgrimsvandringer og malerdage," siger Marianne Arup Fischer.  

Gode samtaler om tro og liv

Hun bakkes op af sogne- og stiftspræst i Fredens og Nazaret sogn, København, Niels Underbjerg, som i mange år har stået for folkekirkens stand på messen.  

"Hver år bliver vi opmuntrede over mange gode samtaler om tro og liv, og flere har fået fornyet eller begyndt deres relation til kirken efter et møde med os på messen," siger han.  

Folkekirkens stand er bemandet af præster og enkelte andre medarbejdere fra de tre stifter.  

"Gennem dette medarbejderskab får vi et godt indblik i, hvad der rører sig blandt mennesker – ikke blot på messen, men også ude i de forskellige sogne. Vi bliver klædt på til at 'fange' de spørgsmål og problemstillinger, som mange går og tumler med, og som de søger svar på. Og vi får mulighed for at pege på kirkens svar på menneskers søgen," siger han.  

Desuden er det godt for folkekirkepræster at få indblik i, hvordan andre, der har et bud på livets mening, får folk i tale, mener Marianne Arup Fischer. 

"Ikke fordi vi nødvendigvis skal gøre det på samme måde, men vi kan have godt af at se andre måder at tale til folk på, end den vi er mest tryg ved."


Mød folkekirken på Krop-Sind-Ånd 


Krop-Sind-Ånd-messen finder sted 2.-4. februar 2018 i Brøndbyhallen, Brøndby Stadion 10, 2605 Brøndby - alle dage kl. 10-18. Folkekirken kan man møde på stand 142.


Information om messen