Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folk&Kirke fremhævet i rapport om stifterne

Magasinet er et eksempel på positivt samarbejde på tværs af folkekirkens stifter.

Folk&Kirke

Folk&Kirke udkom i 2017 i Helsingør, Aarhus, Viborg, Roskilde og Lolland-Falster Stift. 

En ny undersøgelse af folkekirkens ti stifter lægger op til mere samarbejde på tværs af stiftsadministrationerne. Blandt eksemplerne på samarbejder, der allerede er etableret, fremhæves magasinet Folk&Kirke, som produceres i Helsingør Stift, men også udkommer i en række andre stifter.

Folk&Kirke


Magasinet, som Helsingør Stift har udgivet siden 2012, henvender sig til ikke-kirkelige danskere. Næste nummer, som udkommer til påske, udgives i fem stifter.


Besøg Folk&Kirkes hjemmeside.

Undersøgelsen konkluderer, at de ti stiftsadministrationer grundlæggende varetager de samme typer opgaver, og at det derfor kan være relevant at se på mulighederne for at "tænke kompetencer og ressourcer i et bredere perspektiv end det enkelte stift."


På en række områder er der allerede etableret samarbejdsstrukturer, fælles videndeling og fælles metodeudvikling, der udnytter ressourcerne bedre. Undersøgelsen konstatere dog også, at der ofte er en skepsis over for at gøre brug af løsninger, der er udviklet af andre stifter, fordi "der er andre forhold, der gør sig gældende i vores stift."


Generelt kan stifterne glæde sig over en høj brugertilfredshed blandt medlemmer af menighedsråd og provstiudvalg. Hvad enten det gælder det faglige niveau eller at finde frem til de rette fagpersoner, er svaret, at man kan regne med hjælp fra stiftsadministrationerne. Det gælder også inden for komplicerede sager om f.eks. byggerier eller personalejuridiske spørgsmål.


"Det er meget positivt, at brugerne af stiftsadministrationerne er tilfredse med den service, de får. Det giver et godt udgangspunkt for at udvikle samarbejdet mellem stifterne indbyrdes og med deres samarbejdspartnere," siger kirkeminister Mette Bock i en kommentar.


Brugerundersøgelsen er en del af en konsulentanalyse af stiftsadministrationernes organisering, kompetencer og økonomiske styring, som Kirkeministeriet har iværksat med støtte fra de folkekirkelige repræsentanter i den såkaldte budgetfølgegruppe. 


Analysen er udarbejdet af konsulentfirmaerne Rambøll Management Consulting og Carve Consulting i fællesskab. Rapporten bygger bl.a. på grundige interviews i stifterne med biskopper, ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere i alle ti stifter. 


Læs rapporten på Kirkeministeriets hjemmeside.