Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Diakoni: sådan gør de andre med stor succes

5 nye og gratis film skal inspirere til mere og bedre diakoni i sognene. 

De 5 film om diakoni handler om både besøgstjeneste og forskellige madklubber. Foto: Debatterderbatter.dk

Pressemeddelelse

5 nye og gratis film skal inspirere og motivere til mere og bedre diakoni i sognene. Her er nemlig gode og velafprøvede ideer, der er lige til at kopiere, eller bruge som udgangspunkt til en snak om behov, ønsker og muligheder hos netop jer.  

I filmene kan man møde:

  • Middag på tværs i Haderslev – et initiativ, der har til formål at byde nye danskere i lokalområdet velkommen og ind i et gæstfrit fællesskab.
  • Spiseklubben på Mors – et fællesskab omkring måltidet for ældre.
  • Besøgstjenesten i Skanderup – en besøgstjeneste, der blev startet, fordi nogle mennesker i sognet så et behov.
  • Frokostklubben i Nørremarkskirken i Vejle – en klub for yngre mænd, der er blevet ældre, og nu savner frokostpausen og netværket på arbejdspladsen.
  • Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift – der giver baggrundsviden til en god lokal debat om diakoni i sognet.

Oplæg til debat

Videoklippene er oplagte til at sparke debatten i gang på et menighedsrådsmøde, en visionsdag, til et personalemøde, eller på en temadag, hvor man inviterer hele menigheden til at deltage og involvere sig i sognets diakoni.

Videoer

www.debatderbatter.dk kan man finde samtlige inspirationsvideoer. Vi håber, at mange har lyst til at bruge filmene til at blive inspireret og mere bevidste om, hvad diakoni er i netop jeres sogn, og hvad det skal være fremover. Inspirationsfilmene er udviklet og produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter, og blevet til i samarbejde med Haderslev Stift, Aalborg Stift og Støtteforeningen for Danmarks Kirkelige Mediecenter.


For yderligere oplysninger kontakt journalist Rikke Bøgh, Danmarks Kirkelige Mediecenter, 8740 3705 / 2348 3617 / rb@dkm.dk.