Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Indsamling hjælper fattige kvinder

Sogneindsamling 2015: Kvinder i verdens fattigste lande er i fokus når tusinder af frivillige samler ind til Folkekirkens Nødhjælps store sogneindsamling på søndag.

Sidste år samlede 20.000 frivillige 13 mio. kr. ind til verdens fattigste. 

Der skal brygges en hel del kaffe rundt omkring i kirker og sognegårde på søndag. De er nemlig samlingspunktet for indsamlere i hele landet, som har valgt at bruge et par timer på gaden med indsamlingsbøssen til fordel for verdens fattigste kvinder. 

Du kan hjælpe - der mangler indsamlere

Omkring 1350 kirker og sogne er med til at koordinere indsatsen på søndag, og selvom der allerede er rigtig mange indsamlere, der har meldt sig, mangler der stadig flere frivillige. 

Hvis du vil hjælpe, kan du melde dig som indsamler her

Lige nu er der ca. 1000 færre tilmeldte end sidste år. Men hvis nok frivillige melder sig inden søndag, vil 85 pct. af alle danske hustande få besøg af en indsamler, ligesom der vil stå frivillige med indsamlingsbøsser ved mange af Dansk Supermarkeds butikker.

Hjælpen går til kvinder i udviklingslande

Tvangsægteskab, omskæring, vold, politisk eksklusion og ingen eller begrænset ret til at bestemme over egen krop og reproduktion. Det er situationen for rigtig mange kvinder i verdens fattigste lande, og derfor sætter Folkekirkens Nødhjælp fokus på netop dem i årets indsamling, som falder på kvindernes internationale kampdag.

- Mange steder lider kvinderne under fysisk og psykisk vold og diskrimination, og de ved ofte ikke, hvilke rettigheder de har. Det kommer også til udtryk ved, at 60 pct. af dem, der sulter på verdensplan, er kvinder, fortæller Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mød nogle af de nepalesiske kvinder, som Folkekirkens Nødhjælp støtter i denne fine billedserie fra Kirken i København.

Når kvinder styrkes, hjælper man hele familien

Folkekirkens Nødhjælp arbejder bl.a. med at uddanne og oplyse kvinder om deres rettigheder, modarbejde misbrug og vold mod kvinder og fremme kvinders ret til at eje jord.

- Vi vælger at sætte fokus på kvinder til Sogneindsamlingen den 8. marts, fordi det er kvindernes internationale kampdag, og når vi styrker kvinderne i verdens fattigste lande, kommer det samtidig deres børn, familie og lokalsamfund til gode," siger Birgitte Qvist-Sørensen 

Læs om årets tema for sogneindsamlingen og Folkekirkens Nødhjælps arbejde her.

Vær med

Der mangler stadig frivillige på søndag: Her kan du melde dig som indsamler

Læs også


Af Louise Haunstrup