Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Mord og opstandelse fra prædikestolen

Politikerne kan se frem til historiefortælling om verdenshistoriens første mord, når Fyns biskop Tine Lindhardt holder folketingets åbningsgudstjeneste.

Kirkeminister Marianne Jelved har i år bedt den fynske biskop Tine Lindhardt indlede det nye folketingsår med den traditionelle åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Hun har valgt at fortælle om jalousi, vrede og verdenshistoriens første mord, nemlig beretningen om Kain og Abel. Men også Guds tilgivelse og Jesus’ opstandelse kan de folkevalgte høre om, før de går til Christiansborg for at tage hul på forhandlinger om finanser og velfærd.

Traditionen med at åbne folketingsåret med kirkegang går helt tilbage til 1850, hvor kultusministeren for første gang bad folkekirken om at sørge for en ekstraordinær gudstjeneste før det første møde i Rigsdagen. 

Professor emeritus og dr. teol Martin Schwartz Lausten har for nylig udgivet bogen Politikere og prædikanter om de godt 160 åbningsgudstjenester og mere end 80 bevarede prædikener, som er holdt siden Grundloven trådte i kraft. Han er med som kommentator, når DR P1 sender direkte fra Christiansborg Slotskirke. 

Hele gudstjenesten transmitteres på DR P1 tirsdag d. 7. oktober fra kl. 9.55. Hør den her på dr.dk