Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kirken går til filmen

Folkekirken og Filmmagasinet Ekko udgiver otte nordiske kortfilm til konfirmandundervisningen. Initiativet kan bane vej for yderligere samarbejde med filmbranchen.

Folkekirken og Filmmagasinet Ekko udgiver i fællesskab ”Kortfilm & konfirmander”, der samler otte nordiske kortfilm, blandt andet den danske Oscar-vinder "Helium". Udgivelsen er støttet af Dansk Filminstitut og kommer med et stort undervisningsmateriale udarbejdet af præster fra Helsingør stift.

Chefredaktør for filmmagasinet Ekko beskriver samarbejdet med kirken som et spændende møde med en anden verden:

- Teologer læser en fortælling med lidt andre briller, end vi er vant til her i huset, fortæller Claus Christensen.

Fra kirkens side håber man, at projektet vil åbne op for nye måder at samarbejde med filmbranchen på.

- Man har i folkekirken altid understøttet dansk kulturliv ved at inddrage det i kirkens liv; kunsten, musikken, litteraturen – og nu også film, siger mediekonsulent i Helsingør stift, Rebecca Rudd, der er medredaktør af udgivelsen.

Små fortællinger rejser store spørgsmål

Kortfilmen er et godt format, når man vil tale til unge i konfirmationsalderen, mener chefredaktør Claus Christensen:

- Kortfilmene kan være et godt format til denne gruppe – der tages i disse film fat i det religiøse og det eksistentielle på en måde, som de unge virkelig kan forholde sig til, siger han.

Det ser man eksempelvist i den danske Oscar-vinder "Helium", der handler om Alfred, som er dødeligt syg. Han træder ind i en fantasiverden, der giver ham forhåbning om en lys fremtid trods dystre udsigter. Filmen lægger naturligt op til en snak om liv og død. Hvad tror konfirmanderne der sker, når man dør? Hvad siger kristendommen?

Filmsamlingen kan købes på Filmmagasinet Ekkos hjemmeside. Sammen med dvd’en følger en booklet, hvor de otte kortfilm introduceres, og filmlektor Peter Schepelern skriver om kristendom på film. Derudover får man adgang til en vejledning i, hvordan filmene kan bruges i konfirmandundervisningen. Læs mere på Filmmagasinet Ekkos hjemmeside.

∙ Landsforeningen af Menighedsråd uddeler hvert år filmprisen, Gabrielprisen, til film, der behandler emner, der har interesse for kirken. Læs mere om Gabrielprisen her.