Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirkens mellemkirkelige Råd fejrer 25 års jubilæum

Siden 1990 har folkekirken haft et råd med ansvar for kontakt til andre kirker i Danmark og udlandet.

Jubilæet bliver fejret med en festgudstjeneste i Københavns Domkirke søndag d. 1. februar kl. 10.00. Ved gudstjenesten prædiker Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, der også er medlem af rådet. Alle er velkomne også til festlighederne efter gudstjenesten.

Folkekirkens mellemkirkelige Råd opstod i kølvandet på Berlinmurens fald. Pludseligt var det muligt for danske menigheder at komme i kontakt med de menigheder i Østeuropa, som indtil da havde levet i isolation. I dag er Østeuropa en del af det samlede Europa, men der er stadig teologiske mure, der adskiller, og som skal nedbrydes. Ikke fordi vi alle skal være ens, men fordi vi som kirker skal kunne sidde ved samme bord trods forskelligheder, skriver Rådet i en pressemeddelelse.

Råd sidder med ved bordet i det nye Europa

Folkekirkens mellemkirkelige Råd blev i 1990 etableret  ved lov som en formel del af Folkekirken. Det er Rådets opgave at varetage kontakterne til andre kristne kirker og kirkesamfund i Danmark og i udlandet.

Før 1990 havde der eksisteret et mellemkirkeligt råd som en slags fri, kirkelig organisation, men med et usikkert mandat og finansieringsgrundlag. Med lovændringen blev der skabt klarhed om det mellemkirkelige arbejde i ind- og udland som en anerkendt forpligtelse for folkekirken

Læs mere om Folkekirkens mellemkirkelige Råd her