Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Finalister fundet til bispevalget i Viborg

Valget kommer til at stå mellem Henrik Stubkjær og Peter Hedegaard, når menighedsrådsmedlemmer og præster i Viborg Stift skal sætte det afgørende kryds, viser resultatet fra første valgrunde.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær vandt valgrunden med 674 stemmer efterfulgt af valgmenighedspræst Peter Hedegaard, som fik 409 stemmer. 

De to kandidater, som nu forlader bispevalget, er sognepræst Carsten Haugaard Nielsen med 247 stemmer og domprovst Niels Christian Kobbelgaard med 157 stemmer.

I alt har 1500 af de 1659 stemmeberettigede menighedsrådsmedlemmer og præster stemt ved valget. Det svarer til en stemmeprocent på 90,4%. 

Havde en af de fire kandidater fået flere end halvdelen af stemmerne, havde valget været afgjort. Det er ikke tilfældet, viser det resultatet af dagens stemmetælling, og de to kandidater med flest stemmer går derfor videre til en ny afstemning.

Bispevalget afgøres d. 10. oktober, når stemmerne i anden valgrunde tælles op, og søndag d. 23. november vies den ny biskop over Viborg Stift til biskop i Viborg Domkirke.

Læs mere om bispevalget i Viborg Stift

Læs: Sådan foregår et bispevalg